BOOGIE BOMBERS – BOOGIE BONANZA

Artiest info
Website
facebook

Label/ Vulcano Records

video

Uit Italië komt met wat vertraging, ‘Boogie Bonanza’ (2020), het tweede album van de vierkoppige band van de vier Tabascos, Boogie Bombers. Geen Ponderosa toestanden zoals met de vier Cartwrights, géén bommen of granaten, maar stevige blues/rock van vier mannen uit het noorden van Italië met dezelfde naam -geschreven zoals de pepersaus, die azijn, pepers en zout bevat, die door de McIlhenny Company op de markt wordt gebracht- Tabasco. Zo vormen de Tabascos, Boris (zang, harmonica), Joe (gitaar), Marco (bas) en Simone (drums) in Torino/Turijn, al sinds 2013 een band, een muzikale die voor twee van hen nog eerder begon.

Hoe het verhaal van de band die Boogie Bombers zou worden begon… In 2004 ontmoetten twee van de jongste muzikanten van de Turijnse blues scene elkaar tijdens ondergrondse jamsessies: mondharmonicaspeler/zanger Andrea “Boris” Borasco en gitarist Joële “Joe” Musso. Boris schrijft liedjes, Joe zet er muziek op. Toen in 2013 de band al wat vorm kreeg, traden ze op onder de naam Fratelli Tabasco (de Tabasco Broers), om de pittige en explosieve blues die ze maakten te weerspiegelen. Simone op drums en Marco op bas vervolledigen de band. In 2015 brachten ze het live-album ‘Docks Dora Session’ uit, maar in 2017 moesten ze stoppen vanwege juridische problemen met het copyright van het woord Tabasco (herinner je de McIlhenny Company…). Na enkele maanden weg, keerden ze in 2018 de band terug als Boogie Bombers.

Met als titel ‘Boogie Bonanza’ brachten ze in het voorbije jaar hun debuut studio album. Een album met acht nummers op de tracklist en enkele gasten buiten de reguliere line-up. De songs die in bestelwagens, bussen en vliegtuigen van intercontinentale vluchten zijn geschreven, nemen je mee van de kelders van Zuid-Turijn naar de mysterieuze moerassen van Louisiana.

Onmiddellijk alles, dat is waar Boogie Bonanza in de opener met “Look!”,een blues/rocker met veel en stevig harmonica werk, voor gaat. Op het swampy “Back to New Orleans” is er versterking met toetsenist Lorenzo Netti en enkele backing zangeressen. “Up and Down” is een shuffle, “What a Night” een bommetje en, wat “Heavy Load” in de titel al doet vermoeden, maakt het ook waar. Het is een stevige brok bijna hardrock, met daarna een snijdende boogie wat ook “Boogie Bomb” vermoeden doet. Het was wachten, maar de heren doen nog een ballade, “Easy”. Het is het tweede nummer met een extended line-up met opnieuw de backing zangeressen, Netti achter de keyboards en een andere Lorenzo (Favero) op gitaar. De afsluiter is een slidy blues nummer, de "Nashville edition” van “D.Q.T.H.L.”. Met enkel Boris (zang en harmonica) en Joe (slide gitaar) wordt het een vrij korte live finale, die technisch zeker beter mocht.  

De Boogie Bombers blijven er op ‘Boogie Bonanza’, onafgezien de saus het eten wat bedierf, er 100% voor gaan. ‘Boogie Bonanza’ is een top gerecht voor liefhebbers van de steviger rockende blues.

“Regardless of the sauce that spoiled their food, on ‘Boogie Bonanza’ the Boogie Bombers keep going for it 100%. It’s a top release for fans of heavy rocking blues…” (ESC –Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 01. Look! – 02. Back to New Orleans – 03. Up and Down – 04. What a Night – 05. Heavy Load – 06. Boogie Bomb – 07. Easy – 08. D.Q.T.H.L. (Nashville edition) / Music/Lyrics by: Andrea Borasco & Boogie Bombers © 2020 Album credits: Boris Tabasco: vocs, harmonica / Marco Tabasco: bass / Joe Tabasco: guitar / Simone (Simuz) Tabasco: drums, percussion & Lorenzo Netti: keys (2,6,7) / Lorenzo Favero: guitar (7) / B-vocs: Francesca English & Miranda Kitchpanich (2,6,7) & Alice Costa (6,7) |

Discography BOOGIE BOMBERS: Boogie Bonanza [2020] | Docks Dora Session (Live) [2015] |